Denne krimromanen er en av de kuleste jeg har lest på lenge. En intens Oslo-basert thriller som kaster deg fra skanse til skanse fra begynnelse til slutt. Her brukes alle krimtriks så skamløst at en utrent krimleser vil bli helt utmattet. Det er morsomt å se en krimdebutant kjøre «the full monty», med hele sjela blottet, og røske dritten opp med hud og hår.

Ole Asbjørn Ness

Fem dager i mai

Ikke en kjeft skal fortelle meg at ikke Ness har tilegnet seg absolutt alle triksene i thriller-håndboka. Han bruker hvert eneste ett av dem uten blygsel, og det er bevisst krimhåndverk fra første til siste bokstav. Vi snakker tross alt om en seriøs forfatter som har Tarjei Vesaas debutantpris hengende i beltet. Denne karen vet nøyaktig hva han gjør. Ingenting er overlatt til tilfeldighetene. Og det funker.Jada, det er kanskje overfladisk, spekulativt, fullt av krimklisjeer, og en utnyttelse av billige horrortriks, men det er gøy å lese noe så upretensiøst. Ness har hatt et ønske om å skrive en drivende god spenningsroman. Han har brukt alle verktøyene i verktøykassa for å få det til, og har lykkes langt bedre enn de fleste av oss andre som driver med dette. «Fem dager i mai» er råspennende, velskrevet, og en adrenalin-thriller som holdt meg våken til langt på natt. Da har forfatteren lykkes. Ferdig snakka!PS! Om du ikke vil lese en thriller som mikser grov utnyttelse av unge, vakre kvinner, ispedd en god dose ytterliggående islam og høyreekstremisme, og med en sex-avhengig rebell av en politimann på vei nedover i karriereløpet. Vel, da kan du la være å lese denne. For så skrinn er ramma faktisk, men herrejemini så spennende boka er. For meg er det mer enn nok!

Levert av Ark

Betal med Vipps

Pokket.no er en tjeneste levert av Gyldendal ASA i samarbeid med Ark.no. Som kunde er du derfor helt trygg på at betaling, leveranse, kundeservice og returer tas hånd om på en god måte. Se kjøpsvilkår.

Produktspesifikasjoner

Format Innbundet

Utgivelsesår 2021

Forlag Vigmostad Bjørke

Språk Bokmål

ISBN 9788241954344

Sider 335

Sjanger Krim , Politi og detektiver

Emne Kvinner , Sosiale medier

Height 206

Width 140

Weight 417

Serie Johnny Abrahamsen

Nummer 1

Andre bøker