Førjuls-popup

Berit og Sara sine bokanbefalinger

Ta vare på deg selv - 12 år yngre på 12 uker

Berit Nordstrand

Motvirk stress, tidlig aldring og overvekt. Med denne boken kan du endre livet ditt til det bedre. Det er aldri for sent – start i dag.

Studier viser at mennesket i vår tid eldes raskere enn noensinne. Faktorer som fremskynder aldringen er dårlig kosthold, stillesitting og stress.. Metoden «Ta vare på deg selv - 12 år yngre på 12 uker» skrur klokken din bakover slik at aldringen din ikke bare bremses, men reverseres. . Berit omsetter oppsummert forskning til enkle tips du kan nyttiggjøre deg hver eneste dag. Du får lære hvordan du med enkle grep kan lage foryngende hverdagsmat som demper blodsukkerkaos, oksidativt stress og betennelser i kroppen din. Det viktigste er å spise et mer grønnsaksbasert kosthold og ta frem teknikker som fermentering og koking av kraft, og i større grad bruke friske urter og krydder. Du får tips til daglige øvelser og aktiviteter for en sterk muskelmasse og et sunt hjerte. I tillegg lærer du nødvendig avstressing og mindfulness for flere øyeblikk til nytelse i hverdagen. Metoden sikrer deg også nødvendige daglige hudpleietips for å beholde din ungdommelige glød. Boken forteller deg hvordan du kan: berike din tarmbakterieflora få stabil trivselsvekt, mindre helsefarlig bukfett og økt muskelstyrke få yngre og friskere hud få bedre humøret, konsentrasjon og hukommelse bedre dine kolesterolverdier og blodsukkerreguleringen få sunnere blodtrykk dempe inflammasjon og oksidativt stress forebygge Type-2-diabetes, hjerte- og karsykdom og kreft få mer energi og livsglede

kr 269Kjøp

Berit Nordstrand

Berits mat- og livsstilsjournal

Berit Nordstrand

Berit Nordstrand

Vil du prøve et antiinflammatorisk kosthold? Her er journalen som hjelper deg uke for uke.

Har du lyst til å gi kroppen en omstart? Berit Nordstrand har laget en journal som veileder deg til enkle mat- og livsstilsendringer som kan dempe uønsket inflammasjon i kroppen, og gi deg mer energi og færre helseplager. Målet er at du skal få gode vaner og kunnskap som du kan ta med deg videre i livet. Journalen er basert på Berit Nordstrands bok Omstart30, og gir deg grunnoppskrifter, ukeplaner og oppgaver som også omfatter aktivitet, avstressing og søvn. Du kan notere dine egne erfaringer og la deg inspirere av tips og råd som gjør det lettere å gjennomføre metoden i hverdagen.

kr 349Kjøp

Sara Døscher

Hit the road

Benjamin Flouw

Sara Døscher

Noen bøker får deg til å gjøre det du trodde du ikke turte, ikke kunne, ikke burde…

Hit the road var en stor inspirasjon for Klaus (mannen min) og meg, da vi vurderte frem og tilbake hvorvidt vi skulle ta mot til oss og reise på livets roadtrip. Takk kjære bok for inspirerende bilder, kart, pakkelister, utstyrstips og good vibes – WE DID IT! Med to små barn og taktilt på bilen, la vi i vei på livets tur: en mange ukers lang roadtrip fra Oslo til Lisboa, langs kysten. Mitt beste minne. Dette er boken for deg som elsker escapes på en ny måte – dette er så rått, så inspirerende og kult. God tur!

kr 459Kjøp

En middag i Roma

Andreas Viestad

Et must for alle som elsker mat, vin og historie!

Jeg kjøper alt jeg kommer over av Andreas Viestad. Han er og blir en nasjonalskatt i mat- og måltidssammenheng. Jeg har ikke tall på hvor mange bøker han har gitt ut, men denne kommer høyest opp på listen hos meg. Bare forsiden er nok til at du må eie denne boken. De sicilianske sitronene gir deg vann i munnen. Og begynner du å lese, er du kjørt. Denne boken har jeg lengtet etter uten å vite det - den perfekte blanding av fakta og fortelling - her kan du drømme deg bort samtidig som du lærer masse på hver eneste side. Andreas Viestad skriver om noe av det viktigste her i livet - nemlig måltidet. «Det er mer historie i en bolle pasta enn i Colosseum eller noe annet historisk minnesmerke». En heftig påstand, men den er sann! Dykk inn i den italienske mat- og vinkulturen og gled deg til kapitler med navn som Brød, Olje, Salt, Pasta, Kjøtt, Vin og Sitron. Denne har fast plass på nattbordet. 

kr 399Kjøp

Sara Døscher

Ta-da!

Sweet.N.Pfeffer

Sara Døscher

Dette er aller første gang jeg skal mene noe som helst om en kake- eller bakebok.

For selvom jeg elsker å lage mat og anser meg slev som en habil kokk, er det nok ingen på planeten jorden som kan kløne det til mer når hun baker enn meg. Jeg er og blir en udugelig kakekokk og selv den enkleste langpannekaken fra Toro vil aldri heve og blir alltid brent. Så hvorfor i alle dager tar jeg meg bryet med å snakke om denne boken? Jo, fordi Ta-da er noe helt annet enn en vanlig bakebok. Dette er et fargerikt fyrverkeri av en kakebibel som, i tillegg til å inspirere med fantastiske farger og bilder, gir det troen på deg selv. Marianne Pfeffer Gjengedal er ultraproff og klarer på mirakuløst vis å få deg til å tro at du er det samme. I denne boken gir hun deg de enkleste fremgangsmåter til de mest kompliserte kaker. Dette er langt fra muffins, rullekake og Toro langpanne – dette er kaker på steroider. Marianne tar baking til nye høyder (bokstavelig talt) og bare ved å bla i boken, åpner det seg en helt ny kakeverden som du vil være en del av. Dette er kunst og kake i skjønn forening. Tusen takk Marianne, for at du har laget denne boken til alle oss som så gjerne også vil brife med de beste kakene. Jeg gleder meg stort til å bake meg god og ikke minst til vi to skal holde kake- og vinkurs sammen! 🙂

kr 349Kjøp

Sara Døscher

Restekjærlighet

Sara Heilmann og Klaus Døscher

Sara Døscher

Restekjærlighet er boken som hjelper deg å trylle frem de diggeste rettene av det du vanligvis kaster.

Denne boken er en hyllest til restematen. Min aller første kokebok, skrevet sammen med Klaus, min bedre halvdel. Det er for galt at vi kaster så vanvittig mye mat. Restekjærlighet er boken som hjelper deg å trylle frem de diggeste rettene av det du vanligvis kaster. Potetstappen fra i går blir Cordon Bleu-pannekaker. Hvaregrøten fra frokosten baker du inn i et nydelig havregrøtbrød. Tamme brusrester blir saftis, den dævve colaen er essensiell i rødløkskompott. Det er på tide å bruke opp det som er igjen i boksen, flasken, pakken og posen! Her handler det om å gjenskape restene fra i går til noe nytt og velsmakende i dag. Restekjærlighet gir deg 100 miljøvennlige, kule oppskrifter som jeg selv bruker hver eneste uke.

kr 389Kjøp

Happy food

Niklas Ekstedt, Henrik Ennart

I forrige uke når vi åpnet juicebaren B Green i Oslo hadde vi bestilt mat fra Happy food og den maten gjorde oss glade – jeg hadde ikke sett boken og når jeg så den oppdaget jeg at den er full  den er fulle av knalle farger og det er viktig i et måltid med sterke farger!

kr 399Kjøp

Berit Nordstrand

12 uker til et sunnere liv og en smalere midje

Berit Nordstrand

Berit Nordstrand

En nytelsesreise mot et sunnere liv!

I denne boken tar jeg deg med på en 12-ukers nytelsesreise mot et sunnere liv! Vi fokuserer på hverdagskost med næringstoffer som øker forbrenningen av magefettet. Hver uke får du veldokumenterte tips og fristende oppskrifter slik at du over 12 uker forbedrer livskvaliteten og får et lysere sinn. Dette er ikke en diett basert på å telle kalorier, men en plan for hvordan du kan endre kostholdet og spise deg mett på mat som øker fettforbrenningen, bygger muskelmasse og sikrer din helse.

kr 249Kjøp

Ren nytelse

Berit Nordstrand

Gi deg selv og helsen din en velsmakende omstart!

Målet med denne boken er å minimere helserisiko gjennom en lisstil med ren og naturlig mat som gir (livs)nytelse! Styrk tarmbakteriefloraen og minimer kroppens inflammasjonsnivå samtidig som du spiser deilig mat. De aller fleste som gjennomfører en omstart, blir kvitt «vondter», sover bedre og får mer energi. Du kan også ende opp med noen kilo mindre rundt midjen og bedre hukommelse og humør. Kostholdet kan lege lekk tarm og lindre symptomer på livsstilsrelaterte sykdommer. Det kan også virke positivt for mange med autoimmune sykdommer - se etter AIP-merket i boken.

kr 349Kjøp

Berit Nordstrand

Omstart 30

Berit Nordstrand

Berit Nordstrand

Med anti-inflammatorisk mat får du en bedre hverdag Omstart 30 er en 30-dagers metode hvor du demper inflammasjon i kroppen med mat som medisin.

Mat som kan styrke gode tarmbakterier, bedre vedlikeholdet av tarmslimhinnen, reparere lekk tarm og dermed dempe inflammasjon og tilhørende helseplager. Vanlige helseplager knyttet til inflammasjon er overvekt, sure oppstøt, luftplager og irritabel tarm, lite energi, smerteplager, eksem, astma og allergi og en rekke livsstilssykdommer, men også dårlig konsentrasjon og søvnvansker. Du skal i de neste 30 dagene eliminere mat som kan skape inflammasjon i kroppen, og innføre mat som kan dempe inflammasjon.

kr 239Kjøp

kr 239Kjøp

Berit Nordstrand

Tarmens medisin

Berit Nordstrand

Berit Nordstrand

Kjenn på kroppen hvordan dette kostholdet gir deg energi og overskudd, bedrer opptaket av næring, reduserer opptaket av kalorier, demper betennelser, styrker og stabiliserer immunforsvaret, letter sinnsstemningen og bedrer nattesøvnen

Som lege, med spesialisering i klinisk farmakologi og i rus- og avhengighetsmedisin, har jeg gjentatte ganger sett effekten riktig kosthold har på oss mennesker. Tarmens medisin er både et medisinsk oppslagsverk og en 6-trinnsmetode til sunn tarm, friskere kropp og et klart hode. I denne boken loses du trygt mot nye kostholdsvaner og en bedret tarmfunksjon. Du får kjenne på kroppen hvordan dette kostholdet gir deg energi og overskudd, bedrer opptaket av næring, reduserer opptaket av kalorier, demper betennelser, styrker og stabiliserer immunforsvaret, letter sinnsstemningen og bedrer nattesøvnen. Du får oppskrifter på matretter som både smaker godt og beriker tarmfloraen. Boken består av en generell metode-del som vil styrke tarmfloraen hos oss alle. Den andre delen belyser særlig nyttige råd ved tilstander som irritabel tarm, autoimmune og betennelsesrelaterte lidelser, adferdsforstyrrelser som ADHD og autisme, samt depresjon og demens. Kort sagt, Tarmens medisin gir en metode som sikrer oss en friskere kropp samtidig som dine nye matvaner ivaretar miljøet og på toppen av det hele styrker hjernen din.

kr 390Kjøp

kr 390Kjøp

Sara Døscher

Mat & vin til folket

Sara Døscher og Klaus Døscher

Sara Døscher

Ikke bare hva som passer med hva, men hvorfor det passer sammen.

De fleste mat-og vinbøker handler om hva som passer til hva. Selv savnet jeg en bok som forklarte hvorfor en vin og en rett passer ekstra godt sammen. Løsningen ble å lage boken selv, sammen med favorittkokk (og favorittmann) Klaus. Med bilder og symboler viser vi deg hva det er i maten og vinen som skaper match og magi. Hver oppskrift følges av flere vintips. Du får ikke bare vite hva som smaker godt sammen, men hvorfor. I denne boken får du 52 oppskrifter med vintips – en for hver helg i året.

kr 399Kjøp

Sara Døscher

Vin til folket

Sara Døscher

Sara Døscher

Dette er en jukselapp i bokform for alle som vil lære mer om vin

Her står alt jeg skulle ønske jeg visste da jeg studerte vin. Denne boken er til alle som er glade i vin og gjerne vil forstå litt mer, uten å gå for dypt eller teoretisk til verks. Boken er proppfull av gode illustrasjoner så du faktisk husker det du leser. Ved å bli med de 15 viktigste druesortene “hjem”, lærer du deg de viktigste vinområdene i verden og hvordan vinene smaker på hvert sted.

kr 449Kjøp

Sara Døscher

Sprudlende! - 101 flasker med bobler

Sara Døscher

Sara Døscher

I de siste årene har det kommet massevis av nye musserende viner fra alle kanter av verden. I Vinmonopolets katalog er det over 2400 ulike sprudlende viner å velge mellom. I denne boken får du mine beste bobletips.

Champagne er nok for mange fortsatt det boblende begrepet på luksus, men i denne boken blir du i tillegg kjent med crémant og cava, pét-nat og prosecco, sekt og engelsk musserende, for å nevne noen. Bli med på en sprudlende reise og la deg overraske over hvor mye fantastisk du har å velge mellom. Møt noen av de herlige menneskene som står bak vinene, lær deg å lage drinker med bobler og å kombinere musserende med lekre retter. Skål for boblene!

kr 349Kjøp

Sara Døscher

De 101 mest stilte spørsmålene om vin og svarene på dem - og en drøss med smarte vintips

Sara Døscher

Sara Døscher

Denne boken måtte jeg bare skrive etter å ha jobbet som kundeveileder i Vinmonopolet.

Jeg ble så inspirert av alle spørsmålene kunder stilte meg i jobben. Dette er rett og slett et lynkurs i vin basert på alt det rare, interessante, morsomme, vriene og vidunderlige nordmenn lurer på om vin. Hvor mye sukker er det i hvitvin? Får man hodepine av tannin? Hvorfor smaker vinen min kork? Hva slags vin passer til påskelam, pannekaker, skrei, sjokolade? Les – og få svar! (Pluss en drøss med mine favorittviner på kjøpet)

kr 349Kjøp

Berit Nordstrand

Sukkerkok i hodet

Berit Nordstrand

Berit Nordstrand

Forstå sammenhengen mellom mat og trivsel for dine egne barn.

Med Sukkerkok i hodet har jeg skrevet min første barnebok hvor handlingen skjer inne i kroppen, og hovedpersonene er kroppens celler. Boken gir små og store svaret på hvorfor sunn mat er viktig, også på dager fylt av fest og moro.

I boken får du også gode kostholdsråd og inspirerende oppskrifter på hverdagsmat som holder konsentrasjonen og humøret oppe.

kr 289Kjøp