Gaute

I over 20 år har jeg jobbet med den norske kulturarven. Mat, håndverk, dyr og friluftsliv. Dette er ting jeg kan, og som jeg elsker å se andre bli inspirert til å drive med. I tillegg er jeg utdannet personlig trener, lever sunt og elsker å reise jorda rundt med familien.

Gaute

Fjellene har meg nå

Stein P. Aasheim

Gaute

Stein P. Aasheim er en legende i fjellsportmiljøet.

Han har vært på lange ekspedisjoner til Sydpolen, vært først på Mount Everest og levd som fangstmann på Svalbard med familien. Selv om han snakker østlandsk, har han bodd i bygda mi Isfjorden store deler av sitt voksne liv. Nå har han blitt 70 år, men lever fortsatt i pakt med naturen – kanskje mer enn noen gang. Denne boka er rykende fersk, og er en hyllest til et «samliv med fjellene». «Fjellene har meg nå» er en hyllest til fjellet og en kjærlighetserklæring til et liv i samspill med naturen.

kr 349Kjøp

kr 349Kjøp

Gaute

Nevenyttig - alt du trenger for å klare deg selv

Gaute Grøtta Grav

Gaute

Jeg har vokst opp på et småbruk og jobbet deretter med "Farmen" i nærmere 20 år.

Jeg har vokst opp på et småbruk og jobbet deretter med «Farmen» i nærmere 20 år. I løpet av denne tiden har jeg fått en god del kunnskap om alt fra gammelt håndverk til smarte måter å produsere og tilberede mat på. «Nevenyttig» er mitt bidrag til å inspirere til et enklere – og kanskje bedre – liv. Du blir ikke ekspert av å lese denne boka, men du får kanskje lyst til å lære mer om enkelte ting. Starte med høner? Tove egne votter? Hvordan røyke fisk? Eller hvordan smi din egen kniv? Dette er en super bok til konfirmanten, pensjonisten, brudeparet eller noen du er glad i. Flotte bilder og gode tegninger. Det var et slit å få denne boka ferdig, det var så mange ting jeg ville ha med mellom to permer! Og så måtte jeg dobbelt- og trippelsjekke at det jeg faktisk forteller stemmer. Nå er boka ute, og det gleder meg at den er tatt godt i mot!

kr 399Kjøp

Gaute

Kokkelære

Tom Victor Gausdal

Gaute

Jeg elsker å lage mat fra bunnen av, og gjør det hver eneste dag.

Jeg elsker å lage mat fra bunnen av, og gjør det hver eneste dag. Jeg bruker faktisk minst en time på kjøkkenet daglig, og det er en investering i både hygge og helse for hele familien. «Kokkelære» er en bok som bør være i alle hjem. Her finner du alle grunnoppskrifter og fremgangsmåter du behøver for å lykkes på kjøkkenet. Alt fra baking av brød til sauser, supper, biff og fisk. Hva med 44 forskjellige måter å tilberede potet på? Her får du framgangsmåter for safting og sylting, for tørking og salting, for bakst og konditorkunst, for petits fours og konfekt, for skum, strø og geleer. Dette ble kåret til årets kokebok i 2015, og står fortsatt støtt som en bauta. Det er rett og slett en imponerende bok, som passer for både nybegynnere og erfarne kokker.

kr 599Kjøp

Gaute

Hva og når skal vi spise?

Marit Kolby

Gaute

Som personlig trener møter jeg mange som sliter med overvekt, uten å skjønne helt hvorfor de blir tjukke.

Marit Kolby forteller på en enkel og flott måte hvordan du kan leve sunnere uten å måtte ofre for mye på dietter og annet tullball. Å faste 14 timer i døgnet er for mange lett å få til, og effekten kommer allerede etter får dager. Selv spiser jeg ikke på kvelden, og hopper over tidlig frokost. Jeg opplever at det gir meg klarere tanker, bedre søvn og mye energi. Marits bok har allerede blitt en bestselger; og jeg skjønner godt hvorfor. Anbefales!

kr 349Kjøp

kr 349Kjøp