Denne boken er mye omtalt, og det med god grunn.

Håndbok for unge antirasister

Tinashe Williamson

Denne boken tenker jeg faktisk er like viktig for voksne som jobber med barn. I boken får vi konkret forklart hva rasisme er, du får lære om begreper som «fordommer», «fremmedfrykt» og «antirasisme».

Den kjente diskusjonen i barnehagen rundt begrepet «hudfarge» på fargeblyanter beskrives på en god måte. «Jeg husker første gangen jeg tenkte at hudfargen min var «feil». Jeg gikk i barnehagen, og alle i avdelingen min satt rundt bordet og skulle tegne oss selv. Den fargen som alle kalte for «hudfarge» var den tegnestiften de andre brukte for å tegne seg selv. I barnehagen var alle så opptatt av tiss og bæsj, og den fargen de brukte til å tegne bæsj, var den fargen jeg brukte for å tegne meg selv. Siden det var en farge som het «hudfarge» og den ikke lignet på min, tenkte jeg at min hudfarge måtte være feil. (…) Når man skal beskrive en farge for å illustrere den som er lik din hud, kan man heller si: «farge i min hudtone».

Boken er viktig, og voksne som arbeider med barn bør ha kjennskap til denne. For en voksen er den lettlest, men jeg tror du vil sitte igjen med tanker og refleksjoner som vil prege deg i ditt arbeid med barn. Noen av tekstene og illustrasjonene kan også presenteres for de eldste barna i barnehagen, tilpass og se an barnet/barnegruppen. Tinashe, takk for at du deler dine erfaringer, det må være utrolig tøft. Dine tanker og erfaringer i denne boken er med på å skape refleksjon, større forståelse, åpenhet og felleskap – nå og i fremtiden.

Levert av Ark

Betal med Vipps

Pokket.no er en tjeneste levert av Gyldendal ASA i samarbeid med Ark.no. Som kunde er du derfor helt trygg på at betaling, leveranse, kundeservice og returer tas hånd om på en god måte. Se kjøpsvilkår.

Produktspesifikasjoner

Format Innbundet
Utgivelsesår 2021
Forlag Cappelen Damm
Språk Bokmål
ISBN 9788202702076
Sider 69
Emne Rasisme
Terningkast 5
Terningkast kilde VG
Height 257
Width 198
Vekt 405
Illustrert av Jacobsen, Thea

Andre bøker