Heidis boble

Hei! Jeg er meg - ei glad, hyggelig (i alle fall av og til), familiekjær og sosial dame i sin aller beste alder. Jeg elsker mat, bøker, håndarbeid, hunder - ja, jeg elsker alle sosiale eller rolige aktiviteter som innbyr til kos, hygge, samtaler, god mat og drikke. For meg trenger ikke mat være vakker, bare den er god! Og det er viktig for mat skal smake godt, og aller helst inntas i hyggelig selskap. Selv om jeg elsker kokebøker, sluker jeg all slags litteratur. Spesielt romaner; krim og spenning, historiske, romantiske og feelgood bøker, og ikke minst god fantasy og science fiction - det aller meste faktisk. Jeg håper du liker min lille pokket, og at bøkene her vil være like mye til inspirasjon og glede for deg som de er for meg.

Heidis boble

Fra naturens spiskammer

Anne Mæhlum, Nina Dreyer Hensley, Jim Hensley

Heidis boble

Jeg blir alltid imponert, når jeg får servert noe som er laget av litt uvanlige ingredienser.

Men selv er jeg alt for lite flink til å bruke det jeg finner rundt meg i naturen til matlagingen min. «Fra naturens spiskammer» har hjulpet meg til å se hva det er jeg kan bruke, hvordan de ulike vekstene ser ut og ikke minst når de kan og bør høstes.

kr 249Kjøp

Heidis boble

Vi er ulver

Katrina Nannestad

Heidis boble

Ei bok som rører en langt inn i hjerterøttene.

Vi følger tre barns kamp for å overleve i en kald og brutal ny verden på slutten av 2. verdens krig. Selv om dette er en historisk roman, er den dagsaktuell, og et godt utgangspunkt for å snakke med barn om krig generelt og om krigen i Ukraina spesielt. Boka er nok skrevet med henblikk på barn i alderen 8-13 år, men den er kanskje litt tøff for de aller yngste. Så det er ei bok en godt kan lese sammen med barna, og forklare og diskutere etter hvert som temaene oppstår. «Vi er ulver» er en velskrevet, varm, hjerteskjærende, og dessverre dagsaktuell historie, som bør leses av både barn og voksne.

kr 179Kjøp

kr 179Kjøp

Heidis boble

Under vinrankene

Pamela Terry

Heidis boble

«Under vinrankene» er en utrolig vakkert skrevet bok.

Det jeg liker best er måten Terry skriver på – den er så behagelig og malerisk, at det er en fryd å lese. Selv om det er en enkel historie som fortelles, er det en viktig historie, fortalt på en vakker måte. «Under vinrankene» av Pamela Terry er ei lettlest, litt romantisert bok som jeg liker skikkelig godt, og som jeg synes passer bra som månedens roman.

kr 199Kjøp

Heidis boble

Godt brød - våre beste økologiske oppskrifter

Stein Arve Bernes, Camilla Kristianslund

Heidis boble

Denne boka har oppskrifter på fantastisk gode brød og (annen) gjærbakst. Bildene i boka er informative, og selvfølgelig fra Godt Brød sitt bakeri.

Oppskriftene er enkle, og hvis man følger dem blir resultatet luftig og smakfull bakst. Hva er vel bedre enn lukten og smaken av nybakt gjærbakst? Denne boka passer godt både for de som er erfarne bakere, og de som hittil ikke helt får til gjærbaksten.

kr 399Kjøp