Historisk Morskap Bokhandel

Jeg er historiker og lektor med tillegg. Jeg er spesialisert innenfor historieformidling og historiebruk, og brenner for å bruke historiefaget som et verktøy for å spre og utvikle menneskers, og særlig mødres, historiebevissthet. Jeg ønsker at mødre skal bli mer bevisste på hvordan fortiden former så mange av normene og følelsene som påvirker oss i vårt daglige liv. Her vil jeg dele bøker som jeg mener er gode til nettopp dette formålet.

Historisk Morskap Bokhandel

Ina May's Guide to Childbirth

Ina May Gaskin

Historisk Morskap Bokhandel

Ina May Gaskin er kjent som "USAs jordmor". Hun var med på å revolusjonere hvordan man tenkte om barnefødsler i fødselsomsorgen, gjennom måten man fødte barn i hippiekollektivet "The Farm" på 1970-tallet.

I denne boken får du en fullverdig gjennomgåelse av svangerskapet og fødsel, og hvordan du kan forberede deg. Hvis du tar et fødselsforberende kurs, som f.eks hypnobirthing, er denne boka et veldig godt supplement for å forstå vitenskapen bak fødselen på en lett forståelig måte.

kr 229Kjøp

Historisk Morskap Bokhandel

The Fourth Trimester

Kimberly Ann Johnson

Historisk Morskap Bokhandel

Kimberly Ann Johnson har lagd en fullverdig guide til det fjerde trimesteret, som tar for seg kroppen som en helhet gjennom en kvinnes matrescence. 

Den hjelper den nye moren å orientere seg, og guide seg selv gjennom denne krevende og mystiske fasen.

kr 249Kjøp

Historisk Morskap Bokhandel

Den haarde dyst

Ida Blom

Historisk Morskap Bokhandel

Ida Blom var en av de fremste kvinnelige historikerne i Norge, og gjorde et veldig betydelig stykke arbeid i det å kartlegge kvinnenes bidrag til historien. 

Og fødselens betydning for kvinnehelse. Denne boken mener jeg burde være et selvsagt bidrag til alle kvinners bokhylle.

kr 600Kjøp