Lene Lauritsen Kjølner

Jeg er forfatter av hyggekrim, feelgood og juleromaner, samt avisspaltist og litt aktivist. Serien om snushøne Olivia er den jeg har jobbet lengst med - og første bok i serien mottok Maurits Hansen-prisen for beste debut, men etter denne har det kommet flere bøker om Olivia, Petra, Sofie og Petronella. Alle sammen er sterke og fargerike kvinner i Vestfolds vakre skjærgård! Jeg kommer til å legge ut mine egne bøker på disse sidene - pluss enkelte andre tips!

Lene Lauritsen Kjølner

Jul i Sandøsund

Lene Lauritsen Kjølner

Lene Lauritsen Kjølner

Sofie elsker livet som bokhandler og kaféeier på brygga i Sandøsund, der venninnen Linn hjelper til når hun ikke oversetter bøker.

Da tante Agathe flytter til Spania og et kollektiv for kulturelle damer, gir hun bort den knirkete, gamle villaen sin til Sofie. Hun kaster seg over julepynt, sylte, fattigmann og jule-yuccaer med god hjelp av faren og Marcel, som driver verdens hyggeligste hotell.
Men hotellets nye kokk, Francois, får Sofies julehjerte til å banke i takt med Linns mandelhakking. Litt synd at Sofies raffe søster, Tilde, også liker ham. Francois har en fortid, men den mest spennende fortiden – og framtiden – kan ligge i plankene på Sofies nye hus.

kr 179Kjøp

Lene Lauritsen Kjølner

Petra Pettersens perfekte plan

Lene Lauritsen Kjølner

Lene Lauritsen Kjølner

Petra jobber i bokhandel. Hun er gift med Einar, fisker på Hvasser, og har to utflyttede døtre.

Livet er trygt og forutsigbart, men ganske kjedelig. Petra har en drøm. Hun vil jobbe med «noe innen kunst», men hva? Plutselig får hun et Eureka-øyeblikk. At det kommer rett etter at hun har bakt sin tradisjonelle julekake og mister jobben i bokhandelen, og like etter at Einar får sans for trening, er neppe tilfeldig. Da Petra tenker at skjebnen er ublid, dukker det opp et håp. Men planen er ikke perfekt. For er den kjekke advokaten hel ved? Og er det lurt å gå på kokkekurs der man parterer villsvin like før jul? Hva vet hun egentlig om døtrenes liv? Et møte i en vinkjeller kan løse Petras innfløkte plan. Eller ikke? Kanskje det er åpningen av grandtante Berthas nydelige julekake som gjør susen?

kr 107Kjøp

kr 107Kjøp

Lene Lauritsen Kjølner

Jul på Petronellas pensjonat - en julekalender

Lene Lauritsen Kjølner

Lene Lauritsen Kjølner

Petronella lever og ånder for pensjonatet sitt i Nordbyen i Tønsberg. Men paradiset er ikke perfekt.

Ektemannen Sofus, en arkeolog som er i Egypt hos sine elskede kattemumier, elsker i tillegg alt som har puls og høye hæler.
Petronella fortviler over forventninger og mislykkede kaker. Alt mens venninnen Felicia er en fri sjel og lever blant tarotkort og glassdomer. For er det ikke julespillet eller slekt som forlanger Petronellas oppvartning, så er det en utbygger som vil ødelegge idyllen hennes – eller en datter hvis verden faller i grus.
Petronella er litt curling-alt-mulig, så hun grubler og tar imot utstillings-pepperkakehus av all slags design, koker oksetunge og handler julegaver på Felleskjøpet.
Og så kommer Caravaggio, som maler så fint, inn livet hennes. Men hvem er utbyggeren – bare en vanlig Preben eller en mystisk Lucifer?

kr 332Kjøp

kr 332Kjøp