Mette Nygård Havre

Bærekraftsmotivator og matredder. Jobber med å levendegjøre de grønne verdiene. Ønsker å vise at vi alle kan være med og gjøre en forskjell i hverdagen. Både på jobb og på hjemmebane. Startet folkebevegelsen @spisoppmaten etter mange år som kommunikasjonssjef i avfallsbransjen. Jobber også med det store bærekraftsbildet og ønsker å motivere alle bedrifter til å sette bærekraft høyt på agendaen og dypt inn i strategien. Liker å gi folk lynkurs i matredding.

Mette Nygård Havre

Mitt klimaregnskap

Anja Bakken Riise

Mette Nygård Havre

Dette er en murstein av en bok, men en murstein som er lærerik og lett å fordøye.

Boken kan brukes som oppslagsverk når du trenger å finne bærekraftige løsninger på hvordan du skal leve. Min utgave av boken er allerede full av innbrettede sider. Det er små tegn til meg selv om at «her står det noe klokt». Jeg liker selvsagt ekstra godt at det er et eget kapittel om mat. Det gir meg råd om mat med lavt klimafotavtrykk – og selvsagt skriver forfatteren om matredding.

kr 379Kjøp

Mette Nygård Havre

Gleding til verden

Siri Abrahamsen

Mette Nygård Havre

Dette er en lærerik bok om FNs bærekraftsmål som du kan lese for barna eller de kan lese selv.

Den er sammensatt med ulike tema og mange ulike skribenter har levert inn tekst om fagfelt de interesserer seg for. I boken møter vi også barna Lykke og Wilmer som prøver å redde verden. De lurer på hvordan de skal få det til. Det fine med boken er at barna lærer seg at ingen skal redde verden alene. Vi må samarbeide for å skape den endringen vi trenger.

kr 305Kjøp

Mette Nygård Havre

Spis opp maten

Mette Nygård Havre

Mette Nygård Havre

Her får du 52 matredderoppskrifter. En for hver uke i året.

Du får også fakta, gode tips om matredding, historier og inspirasjon til hvordan du kan redusere matsvinnet på hjemmebane hos deg. Mine barn er med og lager all maten i boken. De kommer også med hver sin oppskrift. I tillegg er det alt fra kjente kokker til helt vanlige folk som deler sine favorittoppskrifter. Poenget er at vi alle kan være med og bidra. Bare vi får litt mer kunnskap om sansebruk, holdbarhet, innkjøp og ikke minst – inspirasjon til å bli litt mer kreativ i matveien.

kr 399Kjøp

Mette Nygård Havre

Bærekraftig business

Maria Peltokangas, Runar Heggen, Tone Lise Forbergskog

Mette Nygård Havre

Dette er en praktisk og lettlest guide til hvordan du kan sikre bedriften for fremtiden.

Den gir gode eksempler fra norske bedrifter og god oversikt over ulike verktøy man kan bruke for å lykkes med bærekraft. Boken viser også at det ikke er noen motsetning mellom bærekraft og bunnlinje. Det er det viktig at dagens bedrifter forstår! Dessuten; de bedriftene som tar tydelig samfunnsansvar tiltrekker seg de dyktige medarbeiderne. Vinn-vinn!

kr 349Kjøp