Salt, Fat, Acid, Heat

Samin Nosrat

SALT FAT ACID HEAT. Eller salt, fett, syre og varme. Så konkret kan de oppsummeres, disse fire grunnleggende nøklene til god matlaging. Når jeg kokkelerer fra denne boken er det nesten som om Samin Nosrats står ved min side og hjelper meg – så personlig og så pedagogisk. 469 sider med pur matglede – gled deg. Og du: vil du se et herlig matprogram mens du kokkelerer? Sjekk ut Samiun Nosrats egen serie på Netflix: Salt Fat Acid Heat. En matserie på fire episoder som jeg ser igjen og igjen. Denne kokeboken er matbibel jeg ikke kan leve uten. Har du denne, har du det du trenger av hjelp på kjøkkenet. Og mestrer du disse fire elementene, mestrer du kokekunsten. Så du kan like gjerne bli ekspert på dem med en gang.

SALT. Salt forsterker smaken og har større innvirkning på smak enn noen annen ingrediens. Lær å bruke det godt, og maten din vil smake godt.

FAT. Fett er avgjørende for å oppnå hele spekteret av smaker og teksturer for god matlaging. Enkelt sagt, fett bærer smak.

ACID. Syre balanserer smaken. Alt som smaker surt er en kilde til syre, men i seg selv er syre ikke spesielt smakfullt. Det er måten syren står i kontrast med andre smaker som øker vår glede av mat.

HEAT. Varme er transformasjon. Med varme kan du forvandle maten fra rå til tilberedt, flat til hevet, slapp til fast, blek til gyllenbrun. Kjernen i god matlaging ligger i gode beslutninger. Den viktigste beslutningen om varme er hvorvidt du skal lage mat sakte over mild varme eller raskt over intens varme.

Levert av Ark

Betal med Vipps

Pokket.no er en tjeneste levert av Gyldendal ASA i samarbeid med Ark.no. Som kunde er du derfor helt trygg på at betaling, leveranse, kundeservice og returer tas hånd om på en god måte. Se kjøpsvilkår.

Produktspesifikasjoner

Format Innbundet

Utgivelsesår 2017

Forlag Canongate Books Ltd

Språk Engelsk

ISBN 9781782112303

Sider 480

Height 195

Width 240

Weight 1464

Andre bøker