Jeg er Sara Døscher, en 39 år gammel mat-og vinelskende dame som har viet både ungdomsår, studietid og jobbliv til det jeg digger aller mest: mat, vin og reise - aller helst i kombinasjon! Jeg er utdannet sommelier, med bachelor i restaurant-og måltidskunnskap og har jobbet med mat & vin i 20 år. I fjor turte jeg endelig å satse på min store lidenskap: Å formidle faget mitt. Jeg vil spre mat- og vinglede! Det gjør jeg daglig gjennom å skrive mat-og vinbøker, holde vinkurs, skravle om vin i podcasten min, og veldig mye mer. Ellers er jeg gift med en fabelaktig fyr som heter Klaus. Når vi ikke lager mat eller skriver kokebøker sammen, prøver vi å oppdra våre to små gutter, Emil og Mateo. Hjemme er vi konstant på jakt etter nye smaker, oppskrifter og inspirerende bøker om maten, vinen og livet. Derfor er Pokket en genial kanal for meg, der jeg kan formidle mine beste boktips til deg!
Alle
Mine bøker
Podkast
Bøker
Bokpakker
❌
I den sorte gryte
Ole Martin Alfsen
❌
Hellstrøms hemmeligheter fra havet
Eyvind Hellstrøm
❌
Litt av alt
Helle Øder Valebrokk
❌
Hva og når skal vi spise?
Marit Kolby
❌
Brava - kaker, kjeks, desserter og drinker inspirert av Sicilia
Marianne Pfeffer Gjengedal
❌
Sprudlende! - 101 flasker med bobler
Sara Døscher
❌
Vin til folket
Sara Døscher
❌
Mat & vin til folket
Sara Døscher og Klaus Døscher
❌
De 101 mest stilte spørsmålene om vin og svarene på dem - og en drøss med smarte vintips
Sara Døscher
❌
Flavour
Yotam Ottolenghi, Ixta Belfrage
❌
En middag i Roma
Andreas Viestad
Et must for alle som elsker mat, vin og historie!
Jeg kjøper alt jeg kommer over av Andreas Viestad. Han er og blir en nasjonalskatt i mat- og måltidssammenheng. Jeg har ikke tall på hvor mange bøker han har gitt ut, men denne kommer høyest opp på listen hos meg. Bare forsiden er nok til at du må eie denne boken. De sicilianske sitronene gir deg vann i munnen. Og begynner du å lese, er du kjørt. Denne boken har jeg lengtet etter uten å vite det - den perfekte blanding av fakta og fortelling - her kan du drømme deg bort samtidig som du lærer masse på hver eneste side. Andreas Viestad skriver om noe av det viktigste her i livet - nemlig måltidet. «Det er mer historie i en bolle pasta enn i Colosseum eller noe annet historisk minnesmerke». En heftig påstand, men den er sann! Dykk inn i den italienske mat- og vinkulturen og gled deg til kapitler med navn som Brød, Olje, Salt, Pasta, Kjøtt, Vin og Sitron. Denne har fast plass på nattbordet.
❌
Hit the road
Benjamin Flouw
❌
Restekjærlighet
Sara Heilmann og Klaus Døscher
❌
Salt, Fat, Acid, Heat
Samin Nosrat
❌
Håndplukk
Kristin Helene Randulff Nielsen, Magnus Slagsvold Støre
«Håndplukk» bør være fast inventar i alles ryggsekker fremover.
Sensommeren er her, og snart kommer høsten. Det betyr plukketid og sanketid. Selv kan jeg ofte bli usikker på hva som er spiselig og hva som ikke er det, når det kommer til blomster, planter, sopp osv. Men med «håndplukk» har du fasiten - dette er viltvekstenes veileder.
Kristin, forfatteren av boken, er en seriøs sanker og har i lang tid plukket spiselige vekster til alle fra mormor til Maaemo. Hun er viltgrøntveileder og jobber blant annet med å veilede konkurransekokker frem mot Bocuse d’ Or. Drivkraften hennes, og tanken bak «Håndplukk», er at alle skal få mer glede av naturens vekster og supre næring. For en fryd å kunne strø spiselige blomster fra skog og mark over salaten! Eller drikke saft fra sevje. Eller nyte fersk syrin- og hylleblomstsaft. Veldig, veldig mye mer enn du og jeg kanskje tror, er ikke bare spiselig, men også nydelig på smak og proppfullt av supre næringsstoffer. Hurramegrundt for Håndplukk!!
❌
Wine Folly
Madeline Puckette, Justin Hammack