Sebastian Solli

Hei på deg, velkommen til Bok på Snei. Jeg er mest barneskolelærer, litt forfatter, og generelt glad i å formidle gode historier til barn. Her finner du barne- og ungdomsbøker med skeiv profil eller som bryter ned kjønnsroller. Bøker om barn og unge som er trans, homofile eller rett og slett ikke vil velge klær, leker og personlighet ut ifra kjønn. Barn fortjener å høre at de ikke må passe inn i en bås. Takk for at du tenker på barna!

Sebastian Solli

Hjertestopper - Volum 1 - Gutt møter gutt

Alice Oseman

Sebastian Solli

Hjertestopper av Alice Oseman er bare pur kjærlighet hele veien gjennom. Den spiller på alle strengene for å få det til å kile i magen av hemmelig forelskelse.

Hva finner vi her? Den første kjærligheten. Usikkerheten på om han føler det samme som deg. To søte hovedpersoner man heier på. Den obligatoriske drittsekken. Dette er den første boka i en serie som bare blir bedre.

kr 200Kjøp

kr 200Kjøp

Sebastian Solli

Prinsesse Henrik

Michaël Escoffier

Sebastian Solli

Prinsesse Henrik, av Michaël Escoffier, er en herlig, liten bok om en gutt som våger å være seg selv.

Ikke er han alene om det heller, noe som er ekstra stas. Illustrasjonene av Rolland Garrigue er små kunstverk. Boka passer til elever til småskolen, eller for voksne som ikke fikk være prinsesse på karnevalet på skolen.

kr 199Kjøp

Sebastian Solli

Regnbuesommer

Camilla Otterlei

Sebastian Solli

Regnbuesommer, av Camilla Otterlei, er en morsom fortelling om denne vanskelige alderen da alt endrer seg, og man ikke vet om man er barn eller ungdom.

Simone merker først at venninnen hennes begynner å endre seg, før hun selv blir forelsket for første gang da en kjekk gutt flytter inn i nabohuset. Han heter Aaron, elsker Elvis og er ikke som de andre guttene. Aaron er født som jente, og denne boka behandler det temaet på en så god, uproblematisert måte, at jeg nesten blir rørt. Illustrasjonene, av Tiril Valeur, er med på å gi karakterene personlighet og humor.

kr 249Kjøp

Sebastian Solli

Barbie-Nils og pistolproblemet

Kari Tinnen

Sebastian Solli

Barbie-Nils og Pistolproblemet av Kari Tinnen er en fin barnebok, men det er nok kanskje voksne som har mest å lære av den.

Boka handler om en gutt som ønsker seg en Barbie og en pappa som kanskje ønsker seg en sønn som ønsker seg en lekepistol. Fortellingen passer fint til å starte en samtale om det å føle seg annerledes, eller bare nytes av store og små. Boka er flott illustrert (jeg vil bare henge opp hver side på veggen) av Mari Kanstad Johnsen.

kr 279Kjøp

Sebastian Solli

Min bror er konge!

Jenny Jägerfeld

Sebastian Solli

Denne boka er perfekt sommerlesning.

Den er morsom, spennende, stemningsfull og litt trist. Måns er en transgutt fra Stockholm som må bo noen uker i Malmö. Her kan han endelig bare være seg selv, uten fortiden sin på slep. Men fortiden har en tendens til å snike seg innom igjen. Boken er full av karakterer, men vil bli bedre kjent med, og situasjoner som er morsomme, kleine og nervepirrende. Jeg tror virkelig på Måns, og det er sjeldent jeg opplever.

kr 279Kjøp

Sebastian Solli

Ti kniver i hjertet

Nora Dåsnes

Sebastian Solli

Ti kniver i hjertet, av Nora Dåsnes, er en nærmest perfekt skildring av den vanskelige tiden i barndommen, da man går fra barn til ungdom.

Legg til følelser for en av samme kjønn, så er forvirringen komplett. Veldig underholdende, veldig fin og rørende, og veldig troverdig. Dette er en grafisk roman med fine visuelle virkemidler og et språk som burde gå rett hjem til elever på mellomtrinnet og oppover.

kr 299Kjøp

Sebastian Solli

Vi skulle vært løver

Line Baugstø

Sebastian Solli

Vi Skulle Vært Løver, av Line Baugstø, er rett og slett sterk lesning.

Boka er morsom, den er provoserende, spennende og rørende. Boken har et veldig aktuelt tema, da Malin får en ny jente i klassen, Leona, som bærer på en stor hemmelighet. Hemmeligheten kommer for en dag etter en gymtime, og reaksjonene i dusjen er vonde å lese om, men det er langt fra et utenkelig scenario. Dessverre. Dette er en viktig bok, jeg anbefaler den til unge fra tiårsalderen og opp. Langt opp. Boka er lettlest, men aldri barnslig. Baugstø skriver virkelig og fengende, med mange gjenkjennelige karakterer, på godt og vondt.

kr 149Kjøp

Sebastian Solli

Den store dorullnisseboka

Sebastian Solli

Sebastian Solli

Med nostalgi og et humoristisk blikk viser Solli frem omkring 100 dorullnisser.

Her finner vi politikere, kongelige, musikere, sportsprofiler og kjendiser. Her er figurer fra Barne-tv og 80-tallet, juleverksted, Halloween- og påskepynt. Både voksne og barn vil humrende kjenne igjen figurene, og leseren får oppskrifter og tips til hvordan man kan lage dem selv.

kr 349Kjøp

Sebastian Solli

Benny går berserk

Tom-Erik Fure

Sebastian Solli

Benny Går Berserk av Tom Erik Fure er en viktig bok.

Det er vel den første norske barneboka med en homofil hovedperson. Allikevel er den første boka om Benny først og fremst en julebok med ellevill humor. Tankene gikk raskt til klassikeren Alene Hjemme. Her møter du venner og familie av Benny på 12 år, og det er litt av et persongalleri. Morsomme illustrasjoner av Kenneth Larsen.

kr 279Kjøp