Jeg snakker mye om at man kan tilpasse bøker med forenkling eller fordypning. ”Bruk boken!” sier jeg. ”Lek den!”.

Skal vi leke en bok?

Ingvild Alfheim, Cecilie D. Fodstad

Som barnehagelærerstudent var jeg heldig, og hadde en svært engasjert norskforeleser, Cecilie D. Fodstad. Hun brenner for barnelitteraturen og er en av forfatterne av boken: ”Skal vi leke en bok? – Språktilegnelse gjennom bildebøker”.

I boken blir vi kjent med et utvalg gode barnebøker og hvordan man kan jobbe med barnebøker sammen med en barnegruppe. Man blir kjent med blant annet begrepene ”førlesing”, ”førleking”, ”lesestopp”, ”etterlesing” og ”etterleking”. Disse begrepene har festet seg hos meg, og denne boken har virkelig lært med hvordan man kan bruke en bok på mange måter, utover det å lese den fra start til slutt.

Boken tar for seg eksempler på bøker for de minste, for de eldste og noen som passer for begge aldergruppene.

En veldig fin bok for alle som leser for barn! Boken var pensum på barnehagelærerutdanningen med flerkulturell forståelse da jeg studerte, og boken var en av pensumbøkene jeg beholdt etter endt studiet. Denne har jeg fått god bruk for i arbeidslivet også.

Levert av Ark

Betal med Vipps

Pokket.no er en tjeneste levert av Gyldendal ASA i samarbeid med Ark.no. Som kunde er du derfor helt trygg på at betaling, leveranse, kundeservice og returer tas hånd om på en god måte. Se kjøpsvilkår.

Produktspesifikasjoner

Format Innbundet
Utgivelsesår 2014
Forlag Universitetsforlaget
Språk Bokmål
ISBN 9788215023120
Sider 156
Emne Barnehagepedagogikk , Språk
Height 284
Width 217
Vekt 627

Andre bøker