Det finnes gode krimbøker. Det finnes fantastiske krimbøker. Og det finnes krimbøker som jeg opplever som høyverdig nydelig, vakker og gripende litteratur. «Skyggejegeren» av Camilla Grebe er etter min mening akkurat dette siste. Den befinner seg på et så skyhøyt nivå at en kan bli svimmel av mindre.

Skyggejegeren

Camilla Grebe

Denne litt langsomme, krypende krimromanen er et plottmessig mesterverk. Skiller seg tydelig ut i en overraskende komposisjon og har en intens dramaturgi som drar deg fullstendig inn i verdenen slik den var for kvinnene Elsy, Britt Marie, Hanne og Malin. I en tidshorisont som strekker seg fra 1944 og helt fram til i dag.I tillegg til å være en av de mest originalt komponerte krimhistoriene jeg har lest, så er den en perle av en feministisk roman. Den er så skarp at den tidvis føles som et politisk manifest. Du blir rett og slett fly forbanna, oppgitt og sorgfull av å lese disse kvinnehistoriene. Så inderlig og sterkt fortalt i all sin enkelhet. Romanen er en studie i hvordan en kan gjøre det enkle og hverdagslige til noe som blir så uendelig mye større og mektigere bare ved å fortelle hvordan det er. De fire kvinnenes historie er et vitnesbyrd over kvinnekamp gjennom 80 år uten å nevne selve kampen med ett eneste ord.Jakten på Sumpmorderen som slår til i 1944, i 1974, i 1986 og som først kjempes ned 30 år senere er også et vitnesbyrd om menn som hater og undertrykker kvinner på det mest nedrige. Spennende, medrivende, mystisk, grotesk og nervepirrende fra begynnelse til slutt. Sårt og vondt hele veien. Og fortalt med en litterær penn som jeg bare har sett hos Anders de la Motte i moderne krimlitteratur. Dette tok rett og slett pusten fra meg, og som krimforfatter kan jeg ikke annet enn å reise meg og gi stående applaus!

Levert av Ark

Betal med Vipps

Pokket.no er en tjeneste levert av Gyldendal ASA i samarbeid med Ark.no. Som kunde er du derfor helt trygg på at betaling, leveranse, kundeservice og returer tas hånd om på en god måte. Se kjøpsvilkår.

Produktspesifikasjoner

Format Pocket
Utgivelsesår 2020
Forlag Gyldendal
Språk Bokmål
ISBN 9788205542303
Serie Gyldendal pocket
Sider 413
Originaltittel Skuggjägaren
Sjanger Krim , Politi og detektiver
Sted Stockholm
Height 206
Width 131
Weight 331
Oversatt av Bjørnson, Elisabeth

Andre bøker