Jeg kan ikke huske sist gang jeg koste meg så mye i lesestolen som jeg gjorde de to dagene jeg brukte på denne godbiten. Selvironisk, erkebritisk, og morsom puslekrim av beste merke. «Torsdagsmordklubben» er etter min mening en herlig blanding av en dose Agathae Christies «miss Marple»-romaner, en språklig touch av Brigdet Jones dagbok, og en solid dæsj av den elleville og litt smålåtne humoren i «Hundreåringen som krøp ut av vinduet og forsvant».

Torsdagsmordklubben

Richard Osman

Historien om de fire pensjonerte vennene i eldrebofellesskapet som har startet en egen mordklubb på torsdager, trollbandt meg med sin lune sjarm og humor, kombinert med et svært godt komponert krimmysterium med mange uventede vendinger. Om Olivia Henriksen i Lene Lauritsen Kjølners bøker noen gang skulle bli riktig gammel, og flytte inn i dette bofellesskapet, da er hun kommet til Paradis. Hun ville elsket det, akkurat som disse fire gamlingene elsker og nyter sine siste dager.


Det som stikker seg mest ut er (naturlig nok) den underfundige erkebritiske humoren som svøper inn hvert eneste lille kapittel i denne romanen. Det går knapt et eneste avsnitt uten at du sitter og humrer over noe treffende som blir sagt eller gjort. Det er så mye livsvisdom, treffende observasjoner og energi som putrer ut av porene på denne kvartetten, at det i seg selv gjør det til en fornøyelse å lese. Helt uavhengig av krimgåten. Du må nok være over gjennomsnittet glad i engelsk humor og satire for å finne glede i det du leser, men er du det, ja så er det iallfall evigheter siden sist jeg leste noe så treffende som dette.

Levert av Ark

Betal med Vipps

Pokket.no er en tjeneste levert av Gyldendal ASA i samarbeid med Ark.no. Som kunde er du derfor helt trygg på at betaling, leveranse, kundeservice og returer tas hånd om på en god måte. Se kjøpsvilkår.

Produktspesifikasjoner

Format Innbundet

Utgivelsesår 2021

Redaktør Gursli-Berg, Gunhild

Forlag Gursli Berg forlag

Språk Bokmål

ISBN 9788293311942

Serie Torsdagsmordklubben

Nummer 1

Sider 430

Originaltittel The thursday murder club

Sjanger Krim , Politi og detektiver

Sted England

Tid 2010-2019

Emne Eldre , Småbyer

Height 222

Width 45

Weight 570

Oversatt av Engen, Kari

Andre bøker