Vett på nett

Jeg er en forfatter og foredragsholder fra Stavanger som setter søkelyset på forebygging av digitale seksuelle overgrep. Jeg har skrevet flere fagbøker som handler om hvordan man kan beskytte de unge mot å bli utsatt for digital mobbing og seksuelle krenkelser, og hvor man kan få hjelp. Det er stort behov for opplæring i nettvett og digital dømmekraft, konsekvenser av deling av nakenbilder samt informasjon om cybersikkerhet og internettets mørke sider. Bøkene Vett på nett og Nettsmart henvender seg til foreldre, lærere og andre voksne som har ansvar for barn og unge, men også de unge selv kan ha nytte av å lese disse bøkene! Digital mobbing og seksuelle krenkelser går ikke over av seg selv!

Vett på nett

Nettsmart

Grete Kvalheim

Vett på nett

Denne boken handler om vårt forhold til sikkerhet på nettet og det å være nettsmart. I farten er det så lett å trykke på en usikker lenke.

Det dreier seg om digitale fotavtrykk, god digital dømmekraft, konsekvenser og risikoforståelse. Stopp. Tenk. Trykk.

Gjennom intervjuer med en rekke aktuelle fagpersoner belyses faglige, etiske, juridiske og sikkerhetsmessige temaer innen cybersikkerhet og hvordan man kan være nettsmart. Videre beskrives temaer som internetthygiene, digital sårbarhet og risiko på nettet.

kr 249Kjøp